Boek Schroef jezelf los

Wat doe jij als je leven op zijn kop staat? Blijf je op dezelfde manier doorgaan of ben je bereid jezelf los te schroeven?

FLAPTEKST – “In dit boek laat Femke Deckers (1976) zien hoe je creativiteit kunt inzetten om je leven opnieuw vorm te geven. Want als je je zelfopgelegde beperkingen uitdaagt en durft te spelen met denkpatronen, dan opent zich een wereld aan mogelijkheden.

Toen Femke geconfronteerd werd met haar grootste angst: wellicht nooit meer kunnen lopen, werd ze gedwongen zichzelf opnieuw uit te vinden. Als creativiteitsprofessional kende ze alle theorieën rond creativiteit, maar nu moest ze die toepassen op haar eigen leven.

Femke neemt je mee op de eigenwijze reis van haar creatieve persoonlijke ontwikkeling: langs de schaduwkanten van de schaamte, de pijn én verlichting van het loslaten van patronen, naar verrassende invalshoeken en flexibele perspectieven. Met creativiteit als wegwijzer om beperkingen te omarmen en te spelen met onzekerheden. Zodat er ruimte ontstaat om de mooiste dromen waar te maken.”

Bestel via Bol.com, Libris.nl of ga naar je plaatselijke boekhandel. 

‘Schroef jezelf los’ werd besproken in de volgende media:

REACTIES VAN LEZERS

“Prachtboek. Verfrissend en soepel geschreven non-fictieboek over creatief denken dat veel verder gaat dan knutselen. Het is een levenskunst die verdraaid goed van pas kan komen. Het heeft een prachtig doorvoeld diep-persoonlijk aspect ook.”

Susan Smit ~ Nederlands schrijfster in de Happinez

“Creatief denken inzetten om ook in moeilijke tijden perspectief te blijven zien. Geeft een goed en inspirerend zicht op hoe je in het leven met problemen van allerlei aard om kunt gaan. Voor een breed publiek is geschreven.” [fragment uit Biblion-recensie]

P. C. B. de Jager
Recensent Biblion

“Voor mij als psycholoog een interessante kijk! ‘Schroef jezelf los’ biedt alternatieve manieren om helder te krijgen wat je beweegt, je beperkt én strategieën om met tegenslag om te gaan. Ook verfrissend vind ik de eigen kwetsbaarheid die de schrijfster laat zien, zonder dat het zwaar wordt. Ze heeft me regelmatig een (glim)lach bezorgd.”

Cindy van Emden ~
GZ-psycholoog

“Femke geeft woorden aan dat ongemakkelijke, soms ronduit pijnlijke, dat óók verbonden is met creativiteit. Ik raad het iedereen aan die creatief denken verder wil brengen.”

Joe Stijnen ~ Creativiteitsprofessional

“Leest heel lekker. Mooie insteek, frisse blik, goed verhaal.”

Corine Bakker ~ Beleidsadviseur NVZ

“Een geweldige no-nonsense hulp voor iedereen die effe een lichtpuntje aan het zoeken is. Je leest en herleest er makkelijk doorheen, en wordt je bewust dat wij meer power hebben dan we vaak denken om weer op- of door te krabbelen. Ook met minder lichamelijke ellende. Creativiteit is hierbij onmisbaar!”

Ton Franssen ~ Kunstdocent

“Ontzettend inspirerend boek! Over jezelf als prototype, van je shit een hit maken en de kracht van meebewegen. Aanrader!”

Klasien van de Zandschulp ~ Creatief Directeur

“Elke dag weer mogelijkheden kunnen zien, zelfs als het leven even moeilijk is of tegenzit. Dat laat Femke je ontdekken in “Schroef jezelf los”, een bijzondere autobiografische kijk op het leven van alledag. Het resultaat is een veerkrachtige levenshouding!

Ik vind het een heerlijk leesbaar boek vol doorleefde praktische tips. Erg knap om creatief denken zo betekenisvol en zo alledaags te maken

Erik op ten Berg ~
Creativity Consultant

“In 1 adem uit! Het leest zo weg. Direct aangeraden bij een cliënt.”

Eveline Vollbracht ~ Maatschappelijk werker