LEZINGEN

Mijn kernthema’s zijn persoonlijk leiderschap, lichaamsbeleving, en re-valideren. Ik streef naar zo groot mogelijk beleving in de zaal: show, don’t tell. Mijn ervaring met improvisatietheater en kennis van storytelling combineer ik tot een presentatie die mensen – naar ik hoop – meer in hun lijf raakt, dan in hun hoofd. Mijn project Curriculum Vertebralis – leven via de ruggengraat – vormt de kapstok van mijn lezingen.

Uiteraard zijn combinaties van de onderwerpen hiernaast mogelijk.

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

‘Ook al heb je een cactus gekregen, je hoeft er nog niet op te gaan zitten’. De Stoicijns filosofen leerden mij de belangrijke les, je kunt houding nemen ten opzichte van feiten: je hebt altijd een keuze. Tijdens mijn revalidatieproces ontwikkelde ik, gebaseerd op creatief denken en Design Thinking, tools om mijn leven pro-actief vorm te geven. Ik bedacht de term ‘zelf-innovatie‘, als creatieve manier om mezelf opnieuw uit te vinden.

LICHAAMSBELEVING

Mijn lichaam heb ik vaak weggeduwd, genegeerd, onaardig behandeld. Want mijn lijf voelt als een tweedehandsauto: om de zoveel jaar moest er wat ‘gerepareerd’ worden. Schaamte, acceptatie, zachtheid, ongemak en compassie en de woorden die je gebruikt: alles loopt in ellkaar over in het thema ‘lichaamsbeeld’. Een persoonlijk verhaal over ‘hoe ik weer meer van mezelf werd’ en over de maakbaarheid van het lichaam. Ben je eigenlijk wel maakbaar?

RE-VALIDATIE

Revalideren staat voor: her-waarderen. Nieuwe waarde toekennen. Mijn lange herstel van de incomplete dwarslaesie, die 5 jaar duurde, maar ook al die voorgaande revalidaties, hebben mij veel inzichten gegeven in hoe ik als mens weer ‘heel’ werd, oftewel, hoe ik heelde. Een holistische, persoonlijke blik op de thema’s revalidatie, de zorgsector en mijn zoektocht naar zingeving, vreugde en levensenergie. 

Op zoek naar mijn zakelijke website voor toegepaste creativiteit en workshops? Bekijk het  aanbod op www.decreatievewerkvloer.nl