LEZINGEN

Mijn kernthema’s zijn persoonlijk leiderschap, lichaamsbeleving, en re-valideren. Met mijn ervaring met improvisatietheater en kennis van storytelling hoop ik mensen meer in hun lijf dan in hun hoofd te raken. Mijn project Curriculum Vertebralis – leven via de ruggengraat – vormt de kapstok van mijn lezingen.

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

‘Ook al heb je een cactus gekregen, je hoeft er nog niet op te gaan zitten’. De Stoicijns filosofen leerden mij de belangrijke les: jij kiest hoe je reageert op een feit. Tijdens mijn revalidatieproces ontwikkelde ik, gebaseerd op creatief probleemoplossing en Design Thinking, manieren om mijn leven opnieuw vorm te geven. Ik bedacht de term ‘zelf-innovatie‘, als creatieve manier om mezelf opnieuw uit te vinden.

LICHAAMSBELEVING

Mijn lichaam heb ik vaak weggeduwd, genegeerd, onaardig behandeld. Mijn lijf voelde als een tweedehandsauto: om de zoveel jaar iets wat ‘gerepareerd’ werd. Schaamte, acceptatie, zachtheid, ongemak en compassie en de woorden die je gebruikt: dit alles beinvloedt je ‘lichaamsbeeld’. Een persoonlijk verhaal over ‘hoe ik weer meer van mezelf werd’ en over de maakbaarheid van het lichaam. Ben je eigenlijk wel maakbaar?

RE-VALIDATIE

Revalideren staat voor: her-waarderen. Nieuwe waarde toekennen. Mijn lange herstel van de incomplete dwarslaesie die 5 jaar duurde, maar ook voorgaande revalidaties, hebben mij veel inzichten gegeven in hoe ik als mens weer ‘heel’ werd – oftewel, heelde. Een holistische, persoonlijke blik op de thema’s revalidatie, de zorgsector en mijn zoektocht naar zingeving, vreugde en levensenergie. 

Op zoek naar mijn zakelijke website voor toegepaste creativiteit en workshops? Bekijk het  aanbod op www.decreatievewerkvloer.nl