‘Maak van je shit een hit’, hoorde ik ooit. Inmiddels ben ik 43 jaar en vormt mijn levensloop van lichamelijk ongemak (eindelijk) de kern van mijn werk. Sinds 2016 werk ik als zelfstandig facilitator van creatief denken. Geïnspireerd door mijn lange revalidatiereis van 2013 tot 2016, richtte ik mijn eigen onderneming op (De Creatieve Werkvloer) en besloot een boek te gaan schrijven. Hiermee gaf ik gehoor aan mijn diepste drive om mensen in staat te stellen nieuwe mogelijkheden te zien – in elke situatie.

“Sommige mensen zijn beter zijn in overleven dan anderen. Ik stel mensen in staat op een andere manier naar problemen te kijken. Als je het leven beschouwt als creatief proces, verandert tegenslag in een positief groeimoment.”

TRAINING & EDUCATIE

COCD | Advanced Applied Creativity
COCD | Master Facilitation
DesignThinkers Academy | Design Thinking
DesignThinkers Academy | Customer Journey
Mezrab School | Storytelling
Fotogram Amsterdam | Fotografie
Artemis Styling Academie | Concept & Beeld
Radboud Universiteit | Taalwetenschappen (drs.)
Radboud Universiteit | Psychologie

Theatersport Nijmegen (improvisatietheater)

Interactive Storytelling Meetup, co-founder i.s.m. met Klasien van de Zandschulp

Oprichter van de De Creatieve Werkvloer

Het leven zien als creatief proces, is mijn manier om ‘vergissingen’ of ‘tegenslag’ niet als zodanig te bestempelen. Elke niet-gekozen verandering is een kans op diepgaande groei. Dit vormt voor mij de basis van creatief denken: als één pad lijkt afgesloten, helpt het je perspectief te wijzigen, oordeel uit te stellen en je ego (tijdelijk) los te laten. Deze waarden bieden mij nog dagelijks een groot gevoel van levensvrijheid.

Mijn transformatieproces toonde drie cruciale fases in de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap: 1. kunnen omgaan met ongemak (‘train brain & body’), 2. je waarden ontdekken (‘discover values & vision’) en 3. speels oefenen met nieuw gedrag (‘practise what you preach’).

De Westerse geneeskunde hielp mij overleven, de Oosterse geneeswijze bracht mij levensenergie. Stoïsche filosofie gaf mij mentale kracht, creatieve methodieken hielpen me mijn toekomstpad te visualiseren. De kracht zat ‘m in de combinatie.

Revalideren = innoveren, zo leerde ik. Ik geloof dat de principes die gelden voor innovatie, ook gelden voor persoonlijke ontwikkeling. Als het leven anders loopt dan verwacht, wat zijn dan je opties? ‘Zelf-innovatie’ is de creatieve methodiek die ik inzet bij het hervinden en calibreren van je levenspad.

Opdrachtgevers en werkgevers o.a. Albelli, VARA, Gemeente Amsterdam, Beeld & Geluid, UMC St Radboud, Reade, LAVA, UNStudio, Max Planck Instituut voor Psycholinguistiek, Amsterdams Kleinkunst Festival, Sabic, MuseumKids, Stichting MRK, Breitner Akademie, en meer. Bekijk opdrachtgevers

Op zoek naar mijn zakelijke website voor toegepaste creativiteit en workshops? Bekijk het  aanbod op www.decreatievewerkvloer.nl